Paradicsomos-húsos lasagne

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
7-8 személyre
gyakorló szakácsoknak
Paradicsomos-húsos lasagne
Húsos lasagne Receptektejszínes lasagnelasagne recept képekkelLasagne BologneseA lasagne elkészítésePasta receptOlasz receptektésztaolasz lasagneBolognai lasagne ReceptekBolognai lasagneLasagne tésztaLasagne Receptek

Hozzávalók:

    • 3 evőkanál olaj
    • 1 nagy vöröshagyma, kis kockákra vágva
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma
    • 50 dkg darált sertéshús
    • 1 dl paradicsomlé
    • 50 dkg paradicsom, meghámozva és kockákra vágva
    • őrölt fekete bors
    • 1 csokor friss vagy 1 evőkanál szárított oregánó
    • 20 dkg lasagne tésztalap
    • 20 dkg reszelt parmezán sajt
  • a tepsi kikenéséhez

    • diónyi vaj
  • a besamelhez

    • 2 dl Parmalat habtejszín
    • 2 ek liszt
    • 5 dkg reszelt parmezán
Bevásárlólista nyomtatása
Az étel eredetéről komoly vita folyt. Nemrégiben brit kutatók azzal az elmélettel álltak elő, hogy a lasagna II. Richárd korából származik. A londoni olasz nagykövetség azonnal tiltakozó jegyzéket adott ki.

Elkészítés menete:

1.
Az olajon a hagymát és a fokhagymát megpirítjuk, majd a húst hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, és a paradicsomlével felöntjük.
2.
Amikor a hús már majdnem teljesen megpárolódott, a paradicsomot rádobjuk, és összeforraljuk. Ha szükséges, utánízesítjük és oregánóval fűszerezzük.
3.
Egy tepsit vajjal vékonyan kikenünk, egy sor tésztát belefektetünk, amelyre egy réteg tejszínes besamel szószt kenünk, arra paradicsomos-húsos ragut terítünk, és reszelt sajttal megszórjuk, addig ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak, Fontos, hogy a mártással és reszelt sajttal fejezzük be.
4.
180 °C-os sütőbe tolva, kb. 35 perc alatt szép pirosas barnára sütjük. Nagy szeletekre vágva, olívabogyóval és bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.