Paradicsomleves gnocchival és csirkével

Feltöltő: Enikő
41-60 perc
9-10 személyre
kezdő szakácsoknak
Paradicsomleves gnocchival és csirkével
parmalatparmalat főzőtejszínparadicsomparadicsomlevesünnepi leveskarácsonykarácsonyi receptkarácsonyi levesekparmezángnocchicsirkemell

Hozzávalók:

    • 1 nagy vöröshagyma, kockára vágott
    • 5 gerezd fokhagyma, darált
    • 3 doboz hámozott, darabolt paradicsom
    • 2 ek friss bazsalikom, apróra vágva
    • 1 tk barna cukor
    • 1 tk só
    • 3/4 tk bors
    • 1,5 dl Parmalat főzőtejszín
    • 1 l csirkehúsleves
    • 2-3 ek parmezán sajt, finomra reszelt
    • 1 csomag gnocchi
    • 1 egész teljesen főtt csirke mell, csíkokra vágott
  • a tálaláshoz

    • parmezánforgács és apróra vágott bazsalikom
Bevásárlólista nyomtatása
1889-ben Amerikában per indult, hogy a paradicsom zöldség vagy gyümölcs. A per évekig húzódott. A bíróság úgy döntött, hogy botanikailag gyümölcs, gazdasági ügyekben mégis zöldség. Az indok az volt, hogy a paradicsom köret és nem desszert :)

Elkészítés menete:

1.
A hagymát, fokhagymát, paradicsomot, bazsalikomot, barna cukrot, sót, borsot és a csirkehúslevest együtt tegyük fel közepes lángon főni.
2.
20 percig főzzük, néha kavarjuk meg.
3.
Turmixgépben keverjük simára.
4.
Öntsük vissza a lábosba, keverjük hozzá a Parmalat főzőtejszínt. Alacsony lángon 3-4 percig főzzük még. Ekkor adjunk hozzá 2-3 evőkanál reszelt parmezánt. Csomómentesre keverjük, 1-2 percig főzzük.
5.
A gnocchi csomagolásán lévő utasítás szerint főzzük ki a krumpligombócokat.
6.
Tálaláskor minden tányér aljára tegyünk csíkokra vágott főtt csirkemellcsíkokat és 6-7 darab gnocchit, majd merjük rá a forró levest. A leves tetejére szórjunk parmezánforgácsokat és apróra vágott friss bazsalikomot.