Paradicsomleves gnocchival és csirkével
Feltöltő: Enikő
41-60 perc
9-10 személyre
kezdő szakácsoknak

Hozzávalók:
- 1 nagy vöröshagyma, kockára vágott
- 5 gerezd fokhagyma, darált
- 3 doboz hámozott, darabolt paradicsom
- 2 ek friss bazsalikom, apróra vágva
- 1 tk barna cukor
- 1 tk só
- 3/4 tk bors
- 1,5 dl Parmalat főzőtejszín
- 1 l csirkehúsleves
- 2-3 ek parmezán sajt, finomra reszelt
- 1 csomag gnocchi
- 1 egész teljesen főtt csirke mell, csíkokra vágott
a tálaláshoz
- parmezánforgács és apróra vágott bazsalikom
1889-ben Amerikában per indult, hogy a paradicsom zöldség vagy gyümölcs. A per évekig húzódott. A bíróság úgy döntött, hogy botanikailag gyümölcs, gazdasági ügyekben mégis zöldség. Az indok az volt, hogy a paradicsom köret és nem desszert :)
Elkészítés menete:
1.

A hagymát, fokhagymát, paradicsomot, bazsalikomot, barna cukrot, sót, borsot és a csirkehúslevest együtt tegyük fel közepes lángon főni.
2.

20 percig főzzük, néha kavarjuk meg.
3.

Turmixgépben keverjük simára.
4.

Öntsük vissza a lábosba, keverjük hozzá a Parmalat főzőtejszínt. Alacsony lángon 3-4 percig főzzük még. Ekkor adjunk hozzá 2-3 evőkanál reszelt parmezánt. Csomómentesre keverjük, 1-2 percig főzzük.
5.

A gnocchi csomagolásán lévő utasítás szerint főzzük ki a krumpligombócokat.
6.

Tálaláskor minden tányér aljára tegyünk csíkokra vágott főtt csirkemellcsíkokat és 6-7 darab gnocchit, majd merjük rá a forró levest. A leves tetejére szórjunk parmezánforgácsokat és apróra vágott friss bazsalikomot.