Paradicsomzselé szójacsírával

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Paradicsomzselé szójacsírával
Fondü receptek

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 30 dkg jó érett paradicsom
    • 2 kanál cukor
    • 1 kanál almaecet
    • 10 dkg szójacsíra
Bevásárlólista nyomtatása
A szójacsírát főként magas vastartalma és E-vitaminjai miatt érdemes fogyasztani. A szójacsíra jó hatással van a szívre, remekül szabályozza a vércukorszintet, magas rosttartalma csökkenti a vérnyomást.

Elkészítés menete:

1.
Egy tapadásmentes serpenyőben olvasszuk fel a cukrot az ecetben.
2.
Amint forrni kezd, adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomokat. Főzzük addig, ameddig a folyadék elpárolog és adjuk hozzá a főzőtejszínt.
3.
Keverjük össze a tűzön majd vegyük le a tűzről. Öntsük bele 4 formába és tegyük hűtőbe legalább 1 órára.
4.
Egy szál szójacsírát helyezzünk el a tetején tálaláskor.