Paprikás halszelet gombamártással és farfalléval
Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak

Hozzávalók:
- 80 dkg tengeri halfilé
- só
- őrölt bors
- 4 evőkanál liszt
- 0,5 dl olívaolaj
- 20 dkg farfalle (masnitészta)
- só
- 1 kis vöröshagyma, megtisztítva és finomra aprítva
- 4 dkg vaj
- 30 dkg gomba, megtisztítva és apróra vágva
- 1 evőkanál finomliszt
- 100 mlParmalat főzőtejszín
- só
- őrölt bors
- 1 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem, finomra aprítva
Elkészítés menete:
1.
Halszeleteket sóval, borssal fűszerezzük. Egy tálban a lisztet és pirospaprikát összekeverjük, és a halszeleteket beleforgatjuk.
2.
Az olajat serpenyőben felforrósítjuk és 8-10 perc alatt a halszeletek mindkét oldalát megsütjük.
3.
A gombamártáshoz a hagymát a vajon megpároljuk, de nem pirítjuk meg. A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a párolt hagymára szórjuk, majd nagy lángon, állandóan kevergetve 3-4 percig sütjük.
4.
Ekkor a liszttel meghintjük, annyi Parmalt főzőtejszínnel felengedjük, hogy sűrű mártást kapjunk, és kevergetve sűrűre főzzük.
5.
Csak a végén sózzuk, borsozzuk meg (így a gomba kevesebb levet ereszt), és a tejfölt belekeverve még egyszer felforraljuk.
6.
Tálaláskor a petrezselyemmel megszórva díszítjük, és főtt masnitésztával kínáljuk.