Paprikás halszelet gombamártással és farfalléval

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Paprikás halszelet gombamártással és farfalléval
Tejszínes tengeri halfiléTejszínes halfiléHalpaprikás Receptektejszínes hal

Hozzávalók:

    • 80 dkg tengeri halfilé
    • őrölt bors
    • 4 evőkanál liszt
    • 0,5 dl olívaolaj
    • 20 dkg farfalle (masnitészta)
    • 1 kis vöröshagyma, megtisztítva és finomra aprítva
    • 4 dkg vaj
    • 30 dkg gomba, megtisztítva és apróra vágva
    • 1 evőkanál finomliszt
    • 100 mlParmalat főzőtejszín
    • őrölt bors
    • 1 dl tejföl
    • 1 csokor petrezselyem, finomra aprítva
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Halszeleteket sóval, borssal fűszerezzük. Egy tálban a lisztet és pirospaprikát összekeverjük, és a halszeleteket beleforgatjuk.
2.
Az olajat serpenyőben felforrósítjuk és 8-10 perc alatt a halszeletek mindkét oldalát megsütjük.
3.
A gombamártáshoz a hagymát a vajon megpároljuk, de nem pirítjuk meg. A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a párolt hagymára szórjuk, majd nagy lángon, állandóan kevergetve 3-4 percig sütjük.
4.
Ekkor a liszttel meghintjük, annyi Parmalt főzőtejszínnel felengedjük, hogy sűrű mártást kapjunk, és kevergetve sűrűre főzzük.
5.
Csak a végén sózzuk, borsozzuk meg (így a gomba kevesebb levet ereszt), és a tejfölt belekeverve még egyszer felforraljuk.
6.
Tálaláskor a petrezselyemmel megszórva díszítjük, és főtt masnitésztával kínáljuk.