Panna Cotta Trio

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Klasszikus panna cottavilágkonyhaolasz tejpudingA panna cotta elkészítésiPanna cotta recept képpel

Hozzávalók:

  • a Panna Cotta-hoz:

    • 500 gParmalat habtejszín
    • 3 zselatinlap
    • 3 dl tej
    • 1/2 vaníiliarúd
    • 8 dkg porcukor
  • az áttört bogyós gyümölcsökhöz:

    • 5 dkg bogyós gyümölcspüré
    • 5 g kristálycukordara
    • 1 dl víz
  • az áttört sárgabarackhoz:

    • 5 dkg sárgabarackpüré
    • 5 g kristálycukordara
    • 1 dl víz
  • a gyömbéres csokoládészószhoz:

    • 5 dl víz
    • 2,5 dkg kristálycukordara
    • 7,5 dkg cukrász-étcsokoládé
    • 1 csipetnyi őrölt gyömbér
Bevásárlólista nyomtatása
Panna Cotta Trio
A panna cotta Észak-Olaszországból, Piemontéből származó édes, fényes felületű, vaníliától pettyezett puding, amit tojás nélkül készítenek, jó minőségű, magas zsírtartalmú tejből és tejszínből.

Elkészítés menete:

1.
Panna Cotta:
2.
Felpuhítjuk a zselatint hideg vízben.
3.
Serpenyőben néhány percig összeforraljuk a tejet, a habtejszínt, a cukrot és a vaníliamagokat.
4.
Kicsavarjuk a zselatint, majd hozzáadjuk a keverékünkhöz.
5.
Mindezt beleöntjük üvegpohárkákba, a gyümölcsízrétegre, s hűtőszekrénybe tesszük legalább 4 órára.
6.
Áttört bogyós gyümölcsök:
7.
Felmelegítjük a bogyós gyümölcspürét vízzel és a kristálycukordarával, lassú tűzön főzzük 5 percen keresztül, majd hagyjuk kihűlni.
8.
Áttört sárgabarack:
9.
Felmelegítjük a sárgabarackpürét a vízzel és a kristálycukordarával, lassú tűzön főzzük 5 percen keresztül, majd hagyjuk kihűlni.
10.
Gyömbéres csokoládészósz:
11.
Felmelegítjük a vizet és a cukrot, felforraljuk, majd levesszük a tűzről.
12.
Beletesszük a kockára vágott csokoládét anélkül, hogy újra felmelegítenénk. Keverjük, amíg a csokoládé meg nem olvad, majd hozzáadjuk az őrölt gyömbért.