Panna Cotta Trio
Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Hozzávalók:
a Panna Cotta-hoz:
- 500 gParmalat habtejszín
- 3 zselatinlap
- 3 dl tej
- 1/2 vaníiliarúd
- 8 dkg porcukor
az áttört bogyós gyümölcsökhöz:
- 5 dkg bogyós gyümölcspüré
- 5 g kristálycukordara
- 1 dl víz
az áttört sárgabarackhoz:
- 5 dkg sárgabarackpüré
- 5 g kristálycukordara
- 1 dl víz
a gyömbéres csokoládészószhoz:
- 5 dl víz
- 2,5 dkg kristálycukordara
- 7,5 dkg cukrász-étcsokoládé
- 1 csipetnyi őrölt gyömbér

A panna cotta Észak-Olaszországból, Piemontéből származó édes, fényes felületű, vaníliától pettyezett puding, amit tojás nélkül készítenek, jó minőségű, magas zsírtartalmú tejből és tejszínből.
Elkészítés menete:
1.
Panna Cotta:
2.
Felpuhítjuk a zselatint hideg vízben.
3.
Serpenyőben néhány percig összeforraljuk a tejet, a habtejszínt, a cukrot és a vaníliamagokat.
4.
Kicsavarjuk a zselatint, majd hozzáadjuk a keverékünkhöz.
5.
Mindezt beleöntjük üvegpohárkákba, a gyümölcsízrétegre, s hűtőszekrénybe tesszük legalább 4 órára.
6.
Áttört bogyós gyümölcsök:
7.
Felmelegítjük a bogyós gyümölcspürét vízzel és a kristálycukordarával, lassú tűzön főzzük 5 percen keresztül, majd hagyjuk kihűlni.
8.
Áttört sárgabarack:
9.
Felmelegítjük a sárgabarackpürét a vízzel és a kristálycukordarával, lassú tűzön főzzük 5 percen keresztül, majd hagyjuk kihűlni.
10.
Gyömbéres csokoládészósz:
11.
Felmelegítjük a vizet és a cukrot, felforraljuk, majd levesszük a tűzről.
12.
Beletesszük a kockára vágott csokoládét anélkül, hogy újra felmelegítenénk. Keverjük, amíg a csokoládé meg nem olvad, majd hozzáadjuk az őrölt gyömbért.