Padlizsános halragu pesto-s nudlival

Feltöltő: bluesun
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Padlizsános halragu pesto-s nudlival
dióbélparmezánrukkolaoregánóparadicsomrukkolapestopadlizsánlepényhalpestós-tejszínestejszínes- padlizsános halraguvilágkonyhahalragupestofőzőtejszínfiatalos

Hozzávalók:

    • 400 gParmalat főzőtejszín
    • 500 g lepényhal-filé
    • 1 db közepes padlizsán
    • 3 dkg szárított paradicsom
    • 1 db kis konzerv sűrített paradicsom
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 csipet (v. ízlés szerint) só, bors, oergano
    • 10 dkg feta
    • 20 dkg liszt
    • fél adag rukkolapesto (összetevők, recept lejjebb)
    • 1 db tojás
    • 4 ek olívaolaj
    • 1 db kis csokor petrezselyem
    • 1 nagy marék rukkola
    • 1 dl olívaolaj
    • 1 ek reszelt parmezán
    • 2 ek dióbél
    • fél MK
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A pestohoz a diót egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, majd kihűtjük. A többi hozzávalóval együtt botmixerrel simára keverjük. A felét félretesszük, máshoz felhasználjuk.
2.
A fél adag pesto-t hozzáöntjük a liszthez, beleütünk egy tojást, hozzáöntünk annyi vizet, hogy galuskatészta-sűrűséget kapjunk. Sózzuk, borsozzuk, de óvatosan, a pesto is sós. Lobogó forró vízbe szaggatjuk deszkáról késsel, hogy vékony nudlikat kapjunk. Mikor feljöttek a víz tetejére, egy percig még a lángot lejjebb véve főzzük, majd szűrőkanállal 2 ek olívaolajba szedjük és megforgatjuk.
3.
A fokhagymát és az aszalt paradicsomot felaprítjuk, 2 ek olívaolajon megfuttatjuk. A padlizsánt kétcentis kockákra vágjuk, hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, 1 kk oreganóval fűszerezzük. Kevergetjük, míg félig megpuhul, majd felöntjük a főzőtejszínnel. 3-4 centisre kockázzuk a kiolvadt halat, ezt is beletesszük a paradicsompürével együtt. Addig főzzük, míg a főzőtejszín besűrűsödik. Megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk.
4.
Tálaláskor a fetát ráreszeljük a nudlik és a ragu tetejére.