Orsótészta cukkinivel és sonkával

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Orsótészta cukkinivel és sonkával
sonkás-cukkinis tésztatejszínesSonkás tésztacukkinis tészta receptCukkinis tészta sonkávalCukkinis-sonkás tésztatejszínes orsótésztaorsótésztatészta recepttejszínes tésztaalkalomra

Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 1 db cukkini
    • 10 dkg pršut (kb. pármai sonka, prosciutto)
    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 kanál olívaolaj
    • kevés
    • kevés víz
    • ízlés szerint parmezán sajt
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Adjunk a liszthez egy csipet sót és annyi meleg vizet, hogy kemény, ruganyos tésztát gyúrhassunk. Hagyjuk a tésztán egy kis ideig állni, majd szaggassunk ki kisebb darabokat a tésztából, és a két tenyerünk között formáljunk belőlük rudacskákat (orsókat). Ezután főzzük ki a rudacskákat enyhén sós vízben (a kifőzéshez körülbelül 15 perc szükséges).
2.
Tisztítsuk meg a vöröshagymát, vágjuk apró kockákra, majd enyhén dinszteljük meg olívaolajban. A cukkinit mossuk meg, és vágjuk karikákra, a sonkát vágjuk csíkokra, adjuk hozzá a cukkinit és a sonkát a hagymához, és dinszteljük körülbelül tíz percig. A dinsztelés végén adjuk hozzá a főzőtejszínt, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
3.
Ízlés szerint fűszerezzük, azonban legyünk óvatosak, mivel az étel elég sós. Legvégül adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a petrezselyemlevelet.
4.
A megfőtt tésztarudacskákat (orsókat) csepegtessük le, majd keverjük bele a szószba. Ízlés szerint szórjuk meg parmezán sajttal, és tálaljuk. Jó étvágyat.
5.
Tanács az elkészítéshez! Akik nem eléggé gyakorlottak a tésztarudacskák (orsók) formálásában, boltban vásárolt rudacskákat is használhatnak. Ebben az esetben az elkészítési idő mintegy 20 perccel csökken.