Oroszkrém torta
Feltöltő: Némethné Zsuzsa
1-2 óra
5-6 személyre
gyakorló szakácsoknak

Hozzávalók:
- 600 gParmalat habtejszín
- 10 db tojás
- 12 ek liszt
- 10 ek cukor
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 cs vaníliaízű krémpor,vagy házi krémeskrém
- 5 dkg aranymazsola
- 25 dkg cukrozott narancs
- 10 dkg darált dió
- 1 fiola fehérrum
- 1 l kb. tej, amennyi a tasakon előírva
- 1 cs tortadara
- 20 db kandírozott meggy a diszítéshez.
Elkészítés menete:
1.
Előkészítés
Előkészítem a nyitott könyv formát, vajazom, lisztezem.
2.
Elkészítés
10 tojásból készítem el a piskótát, és a formába 3/4 részig töltöm, nehogy kifolyjon sülés közben. Előző nap a legjobb elkészíteni, így sokkal egyszerűbb, jobb állaga lesz a tortánknak.
3.
A hideg tejjel géppel kikeverem a krémporokat. Amikor a kellő állagát eléri, felvágom a tortát 3 lapba, és az első lapra kenem a krém 1/3-ad részét, a megmosott, és rumba áztatott mazsolából, és a narancsból szórok vegyesen a krémre. Megszórom darált dióval, de csak keveset, majd ráhelyezem a másik lapot, és ugyanúgy járok el.
4.
Az utolsó lapot rátéve, bevonom az egész tortát a maradék krémmel, és az oldalát megszórom a darált dióval. A tetejére keményre felverem a habtejszínt cukorral, és habrózsákkal körbedíszítem. Az oldalát is.
5.
A habrózsákra tortadarát, rumos meggyet, vagy kandis cseresznyét tettem. Ez már a fantáziánkon múlik. Én kettőt készítettem szülinapokra, de más díszítéssel.
Tárolás
Hűtőbe jól lehűtve.