Oroszkrém torta

Feltöltő: Némethné Zsuzsa
1-2 óra
5-6 személyre
gyakorló szakácsoknak
Oroszkrém torta
alkalomramazsoladióhabtejszínoroszkrém torta

Hozzávalók:

    • 600 gParmalat habtejszín
    • 10 db tojás
    • 12 ek liszt
    • 10 ek cukor
    • 1 cs sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 3 cs vaníliaízű krémpor,vagy házi krémeskrém
    • 5 dkg aranymazsola
    • 25 dkg cukrozott narancs
    • 10 dkg darált dió
    • 1 fiola fehérrum
    • 1 l kb. tej, amennyi a tasakon előírva
    • 1 cs tortadara
    • 20 db kandírozott meggy a diszítéshez.
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Előkészítés Előkészítem a nyitott könyv formát, vajazom, lisztezem.
2.
Elkészítés 10 tojásból készítem el a piskótát, és a formába 3/4 részig töltöm, nehogy kifolyjon sülés közben. Előző nap a legjobb elkészíteni, így sokkal egyszerűbb, jobb állaga lesz a tortánknak.
3.
A hideg tejjel géppel kikeverem a krémporokat. Amikor a kellő állagát eléri, felvágom a tortát 3 lapba, és az első lapra kenem a krém 1/3-ad részét, a megmosott, és rumba áztatott mazsolából, és a narancsból szórok vegyesen a krémre. Megszórom darált dióval, de csak keveset, majd ráhelyezem a másik lapot, és ugyanúgy járok el.
4.
Az utolsó lapot rátéve, bevonom az egész tortát a maradék krémmel, és az oldalát megszórom a darált dióval. A tetejére keményre felverem a habtejszínt cukorral, és habrózsákkal körbedíszítem. Az oldalát is.
5.
A habrózsákra tortadarát, rumos meggyet, vagy kandis cseresznyét tettem. Ez már a fantáziánkon múlik. Én kettőt készítettem szülinapokra, de más díszítéssel. Tárolás Hűtőbe jól lehűtve.