Orosz krémtorta

Feltöltő: Judit1973
2+ óra
15-16 személyre
haladó szakácsoknak
Orosz krémtorta
orosz krémtortakrémtorta receptvaníliahabfixálótorta receptekalkalomrahabtejszínpudingpor

Hozzávalók:

    • 800 gParmalat habtejszín
    • 100 g mazsola
    • 10 db tojás
    • 3 db habfixáló por
    • 1 dl rum
    • 4 db vaníliás pudingpor
    • 2 db vaníliás cukor
    • 1 db sütőpor
    • 10 evőkanál liszt
    • 10 evőkanál porcukor a piskótához
    • 8 evőkanál porcukor a krémhez
    • 12 dl tej
    • 2-3 dkg pirított mandulaforgács
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
10 tojásból piskótát sütünk. Hagyjuk kihűlni, addig elkészítjük a krémet.
2.
A tejből, a vaníliás cukorból, vaníliás pudingporból ,6 evőkanál cukorból krémet főzünk. Amíg hűl, többször megkavarjuk.
3.
Az előző nap rumba beáztatott mazsolát lecsepegtetjük.
4.
Összeállítás: A piskótát 3 lapba felvágjuk. Megtöltjük a vaníliás krémmel, megszórjuk mazsolával, majd a következő lapot vékonyan a felvert habtejszínnel megkenjük. Ráfordítjuk a mazsola tetejére. Krém, mazsola, tejszínes lap következik újra.
5.
Körbekenjük pudinggal, díszítjük habtejszínnel, mazsolával. Ha igazán szépet szeretnénk alkotni, akkor pirított mandulával megszórhatjuk az oldalát.