Omlós tejkaramella

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
Omlós tejkaramella

Hozzávalók:

    • 30 dkg cukor
    • 5 dkg vaj
    • 5 dl 3,5%-os Parmalat tej
    • 2 evőkanál méz
Bevásárlólista nyomtatása
Száraz, hűvös helyen hetekig eláll, bonbonként csomagolva remek ajándék.

Elkészítés menete:

1.
Az alapanyagokat elkeverem egy nagy, vastag fenekű fazékban és alacsony lángon elkezdem főzni. Nagyon figyeljünk oda, mert hamar kifut.
2.
Amikor elkezd karamellizálódni - kb. 30 perc- , egy pohárba hideg vizet töltök és abba csöppentek a masszából. Amikor golyóvá dermed leveszem a tűzről és 3 percig egy habverővel alaposan átdolgozom, ettől lesz omlós. Amikor elveszti a fényét, készen van.
3.
Zsírpapírral kibélelt dobozba nyomkodom, pár perc múlva már felvágható. Muszáj felvágni, mert később morzsálódik.