Omlett gombával és brokkolival

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
1-2 személyre
kezdő szakácsoknak
Omlett gombával és brokkolival
brokkoligombaomlett

Hozzávalók:

    • 1 kis brokkoli, rózsáira bontva
    • 4 evőkanál olívaolaj
    • 1
    • 3 szál újhagyma, karikákra vágva
    • 10 dkg csiperke, felszeletelve
    • 1 őrölt fekete bors
    • 3 tojás
    • 1 evőkanálParmalat főzőtejszín
    • 1 csokor petrezselyem
    • 3 dkg reszelt parmezán sajt
Bevásárlólista nyomtatása
Az omlett a rántottától leginkább abban különbözik, hogy kevés liszt is van benne, illetve a felvert tojásfehérjétől sokkal könnyebb.

Elkészítés menete:

1.
.A brokkolit pár percre forrásban lévő, sós vízbe mártjuk, majd leszűrjük.
2.
Az olaj felét megforrósítjuk, és a hagymát üvegesre pároljuk benne.
3.
A gombát rászórjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a brokkolit beletesszük, és megpároljuk-pirítjuk.
4.
A tojásokat és a Parmalat főzőtejszínt felverjük, és a gombás brokkolira öntjük.
5.
Mindkét oldalán megsütjük, majd petrezselyemmel és reszelt sajttal megszórva kínáljuk.