Olívával és baconnal töltött harcsa kölessel

Feltöltő: molnarbela55
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Olívával és baconnal töltött harcsa kölessel
kölesgombaHalételekfőzőtejszínharcsatejszínes halolivabaconalkalomra

Hozzávalók:

    • 400 gParmalat főzőtejszín
    • 150 g rokfort jellegű sajt
    • 4 gerezd zúzott fokhagyma
    • 1 kg konyhakész harcsa
    • 100 g bacon szalonna
    • 140 g magozott zöld olíva bogyó
    • 250 g köles
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 db kápia paprika
    • 1 ek étolaj a sütéshez
    • 1 maréknyi szárított erdei gomba
    • 1 tk
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A halat megmossuk kívülről besózzuk majd félre tesszük.
2.
Az olívát és a bacont leturmixoljuk.
3.
Beletömködjük a halba az olívás tölteléket majd bevarrjuk a hal hasát.
4.
A halat beletesszük egy kiolajozott jénai edénybe és 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük.
5.
A hagymákat és paprikát megtisztítjuk megmossuk és apróra összevágjuk.
6.
A fokhagymát el felezzük, mivel a kölesbe és a mártogatósba is teszünk.
7.
A kölest forró vízzel kétszer leöblítjük így vesszük el a jellegzetes ízét.
8.
Az olajon megdinszteljük a paprikát a hagymákat és a gombát majd beletesszük a kölest is, majd adunk hozzá vizet és kevergetve addig főzzük,míg minden alkotó rész megpuhul.
9.
A mártogatóhoz a sajtot villával összetörjük és főzőtejszínnel összeforgatjuk, adunk hozzá fokhagymát ezután összekeverjük.
10.
Ha elkészült egy tejfölös doboz segítségével formázzuk és így tálaljuk.