Narancsos túrótorta

Feltöltő: Gizi
1-2 óra
5-6 személyre
kezdő szakácsoknak
Narancsos túrótorta
kekszpudingporvaníliás cukortejfölhabtejszínnarancsTúróalkalomrahúsvétiKrémes sütemények.Desszertek

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat habtejszín
    • 50 dkg túró
    • 30 dkg tejföl
    • 2 csomag vaníláscukor
    • 20 dkg + 2-3 evőkanál porcukor
    • 20 gramm zselatin (por)
    • 1 dl víz
    • 2 db narancs
    • 7 dl szénsavas narancslé
    • 2 csomag vaniliás pudigpor
    • 10 dkg vaj
    • 20 dkg keksz
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A kekszet morzsoljuk össze,majd adjuk hozzá az olvasztott, meleg vajat. Keverjük alaposan össze, majd öntsük, és nyomkodjuk bele egy sütőpapírral kibélelt tortaformába. Ezután tegyük be a hűtőbe kb. 30 percre, hogy megdermedjen.
2.
Ezután vegyük ki a formából a kekszes alapot és óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, majd helyezzük vissza a formába, és öntsük rá az előzőleg elkészített túrós-narancsos tölteléket.
3.
Tegyük egy keverőtálba a túrót, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a porcukrot, és reszeljük hozzá az egyik narancs héját, majd keverjük alaposan össze. Ezután keverjük hozzá a fehér részétől teljesen megtisztított, apróra feldarabolt narancsot.
4.
Forraljuk fel a vizet, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett, keverjük hozzá a porzselatint. (addig keverjük, hogy teljesen feloldódjon) Ezután hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen, majd keverjük hozzá a túrós krémhez.
5.
A habtejszínt verjük fel közepesen kemény habbá, majd apránként óvatosan szintén keverjük hozzá a túrós krémhez.
6.
Végül öntsük a formában lévő kekszes alapra, majd 2-3 órára tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
7.
Egy kevés narancslével keverjük simára a pudingport és a porcukrot. A maradék narancslét tegyük fel forrni, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a pudingot és főzzük sűrűre. Ezután néha megkeverve hűtsük ki.
8.
Vegyük ki a tortát a hűtőből, majd öntsük egyenletesen rá a túrós krém tetejére a pudingos masszát. Ezután tegyük vissza a hűtőbe 1-2 órára hogy teljesen megdermedjen.
9.
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortát, majd éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel.