Narancsos mascarponekrém

Feltöltő: Gizi
21-40 perc
5-6 személyre
kezdő szakácsoknak
Narancsos mascarponekrém
alkalomraKarácsonyivaníliás cukornarancsmascarponehabtejszínmascarpone habtejszínnelkrémes desszertnarancsos mascarponekrém

Hozzávalók:

    • 300 gParmalat habtejszín
    • 25 dkg mascarpone
    • 4 db narancs
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 10 dkg (v. ízlés szerint) porcukor
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A mascarponét egy tálba tenni, majd hozzáadni a vaníliás cukrot, ízlés szerint porcukrot, egy narancs reszelt héját és levét, és fakanállal jó habosra keverni.
2.
A többi narancsot megpucolni, a fehér részét teljesen eltávolítani, majd gerezdekre szedni, és kisebb darabokra felvágni. Ezután óvatosan a mascarpone krémhez keverni.
3.
A habtejszínt kemény habbá verni, majd apránként szintén óvatosan összeforgatni a narancsos-mascarponekrémmel. Amennyiben rögtön nem tálaljuk, akkor hűtőbe tenni az elkészült krémet.
4.
Tálalás előtt poharakba kanalazni, majd a tetejére narancshéjat reszelni, és narancskarikával díszíteni.