Narancsos-marcipános kocka

Feltöltő: veruss74
1-20 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Narancsos-marcipános kocka
mandulalikőrnarancsTejszínmarcipán

Hozzávalók:

    • 50-100 gParmalat habtejszín
    • 25 dkg darált háztartási keksz
    • 15 dkg marcipán massza
    • 4 dkg olvasztott vaj a masszához
    • 2 dkg olvasztott vaj a csokoládéhoz
    • 1 darab narancs reszelt héja
    • 1 evőkanál mandulalikőr
    • 5 dkg magas kakaótartalmú (60-70%) étcsokoládé
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Egy tálba tesszük a darált kekszet és hozzáadjuk a reszelt narancs héjat, a mandulalikőrt, a vajat és annyi habtejszínt, hogy egybe álljon, majd hozzáadjuk a marcipánt is és jól egybegyúrjuk.
2.
A kész tésztát munkalapon, amire egy sütőpapírt vagy fóliát teszünk 1,5 cm magasan elsimítjuk, nyomkodjuk, hogy szép, egyenletes, sima legyen a teteje. Én egy kisebb (15x22 cm és 1,5 cm magas) tálcát használtam, amit előtte kibéleltem fóliával. Így a daraboláshoz simán ki tudtam emelni.
3.
A tetejére a 2 dkg vajat egy edényben habzásig hevítünk, (kisütjük belőle a vizet) majd levesszük a tűzről. Vigyázzunk, nehogy megégjen. Beletördeljük a csokoládét, de már nem tesszük vissza a tűzre, hanem folyamatosan kevergetve felolvasztjuk a meleg vajban, majd vékonyan bevonjuk vele a tészta tetejét.
4.
Hűtőbe tesszük fél-egy órára, míg jól lehűl és az ízek is összeérnek. Miután eleget pihent a hűtőben, kivesszük és 2,5x2,5 cm-es kockákra vágjuk és így kínáljuk.
5.
Ha a narancs ízt szeretnénk inkább erősíteni, akkor a mandulalikőr helyett narancslikőrt, vagy narancsvirágvizet használjunk.