Narancsmártás

Feltöltő: Parmalat
1-20 perc
haladó szakácsoknak
Narancsmártás
öntetnarancsos-tejszínes mártással receptTejszínes narancsmártásNarancsmártás ReceptekNarancsmártás receptnarancsmártás

Hozzávalók:

    • 2 tojás
    • 1 tojássárgája
    • 1 dkg liszt
    • 10 dkg cukor
    • 1 narancs sárga héja vékonyan lehámozva (a fehér része ne maradjon rajta!)
    • 400 gParmalat habtejszín
    • 0,5 dl narancslikőr
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Habüstben a tojásokat és a tojássárgáját a liszttel és a cukorral simára keverjük.
2.
A háromnegyed habtejszínt a narancshéjjal állandó kevergetés közben felforraljuk, majd leszűrjük, és a tojásos keverékbe öntjük.
3.
Takaréklángon felforraljuk, majd a tűzről lehúzzuk, a maradék habtejszínt és a narancslikőrt beleöntjük, és összekeverjük.