Mézes sárgadinnye leves

Feltöltő: amihalik
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Mézes sárgadinnye leves

Hozzávalók:

    • 300 gParmalat habtejszín
    • 80 dkg sárgadinnye
    • 8 szem szegfűszeg
    • 1 db fahéj rúd
    • 6 dkg méz
    • 4 ek cukor
    • 2 dkg liszt
    • 1 db citrom héja-leve
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A dinnyét megtisztítjuk, összedaraboljuk.
2.
A szegfűszeget és a fahéjat 2 dl vízben feltesszük főni, és 1 dl-rel beforraljuk, leszűrjük.
3.
Felteszünk főni 6 dl vizet, beleöntjük a fűszeres levet, hozzáadjuk a mézet és a cukrot, majd amikor már forr, a feldarabolt dinnyét is.
4.
Picit megsózzuk, 3-4 percig forraljuk.
5.
Kikeverünk 200g habtejszínt a liszttel, ezzel besűrítjük a levest.
6.
Ízesítjük, beletesszük a citromlé felét, és ha kiforrt, össze turmixoljuk.
7.
Tálaláskor díszíthetjük tejszínhabbal, vagy fagylalttal.