Mézes csirkeszárnyak joghurtos-avokádó szósszal

Feltöltő: Enikő
Mézes csirkeszárnyak joghurtos-avokádó szósszal
vendégvárómeleg előételmézes csirkeszárnystreet food ételcsirkereceptcsirkeszárnyhabtejszínfőzőtejszínparmalattejszínes krémavokádó recept

Hozzávalók:

  • a mézes csirkeszárnyakhoz

    • 20-22 db csirkeszárny
    • 6 ek méz
    • 9 ek ketchup
    • 2 kk mustár
    • 1 mk tárkony
    • csipetnyi só
  • a joghurtos-avokádó szószhoz

    • 1 érett avokádó, kimagozva, meghámozva
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 ek friss kapor
    • 5 ek majonéz
    • 5 ek natúr görög joghurt
    • 1,5 dl Parmalat főzőtejszín
    • 1 ek balzsamecet
    • 1/4 kisebb méretű vöröshagyma
    • 1/2 mokkáskanál őrölt fehérbors
    • só ízlés szerint
Bevásárlólista nyomtatása
Az avokádót, ami Közép-Amerikában honos, már i.e. 5000 évvel ezelőtt fogyasztották. Az akár tojásnyira is megnövő magjából hidegen sajtolt olaja összetétele az olívaolajhoz hasonló. A kozmetikai iparban kedvelik, mert táplálja a száraz, öregedő bőrt.

Elkészítés menete:

1.
A mézes csirkeszárnyak elkészítése:
2.
A mézet, a ketchupot, a mustárt és a tárkonyt összeverjük, a besózott csirkeszárnyakat bekenjük.
3.
Jénai tálba téve hagyjuk pácolódni 2-3 órán keresztül.
4.
180 fokos sütőben, fóliával letakarva 15-20 percig sütjük, majd a fóliát levéve néhány percig megpirítjuk.
5.
Ha az időjárás engedi, illetve van rá lehetőségünk, készíthetjük a szabadban, grillezve is.
6.
A joghurtos-avokádós szósz elkészítése:
7.
Tegyük a turmixgépbe a szósz összes hozzávalóját és addig mixeljük, míg szép, sima krémes lesz.
8.
Azonnal tálalhatjuk. Légmentesen záródó edényben, hűtőgépben egy hétig eláll.