Mézes-magos korong

Feltöltő: illeskrisz
41-60 perc
5-6 személyre
haladó szakácsoknak
Mézes-magos korong
vajcukorliszthabtejszínmézes süteményKarácsonyisütimézTejszínalkalomra

Hozzávalók:

    • 50 gParmalat habtejszín
    • 300 g liszt
    • 200 g vaj
    • 100 g porcukor
    • 1 csipet
    • 50 g méz
    • 40 g cukor vagy barna cukor
    • 30 g vaj
    • 200 g pirított napraforgómag
    • 1 csipetnyi
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tésztához valókat: liszt, vaj, porcukor, só, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd a mélyhűtőbe tesszük kb. 15 percre. Míg pihen a tészta, addig elkészítjük a mézes mázat.
2.
Egy kisebb lábosba kimérjük a vajat, a 40 g cukrot, a habtejszínt és a mézet. Habzásig hevítjük, majd beleforgatjuk az éppen kéznél lévő magot. Kb. 2 percig főzzük az egészet. Utána levesszük a tűzről és hideg vízbe állítjuk a lábast, hogy teljesen kihűljön és kissé megdermedjen.
3.
Ezután kivesszük a tésztát a hűtőből, majd vékony lappá, kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk. Egy nagyobb pogácsa szaggatóval, kiszaggatjuk belőle a köröket. Nekem ebből a mennyiségből, 32 db. korongom lett. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a tészta korongokat, majd egyenletesen elosztjuk rajta a mézes-magos mázat.
4.
Előmelegített sütőben, 180-200 C-on, kb. 15-18 perc alatt, arany barnára sütjük a süteményeket. A tepsin hagyjuk kihűlni.