Mézes-magos korong
Feltöltő: illeskrisz
41-60 perc
5-6 személyre
haladó szakácsoknak

Hozzávalók:
- 50 gParmalat habtejszín
- 300 g liszt
- 200 g vaj
- 100 g porcukor
- 1 csipet só
- 50 g méz
- 40 g cukor vagy barna cukor
- 30 g vaj
- 200 g pirított napraforgómag
- 1 csipetnyi só
Elkészítés menete:
1.
A tésztához valókat: liszt, vaj, porcukor, só, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd a mélyhűtőbe tesszük kb. 15 percre. Míg pihen a tészta, addig elkészítjük a mézes mázat.
2.
Egy kisebb lábosba kimérjük a vajat, a 40 g cukrot, a habtejszínt és a mézet. Habzásig hevítjük, majd beleforgatjuk az éppen kéznél lévő magot. Kb. 2 percig főzzük az egészet. Utána levesszük a tűzről és hideg vízbe állítjuk a lábast, hogy teljesen kihűljön és kissé megdermedjen.
3.
Ezután kivesszük a tésztát a hűtőből, majd vékony lappá, kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk. Egy nagyobb pogácsa szaggatóval, kiszaggatjuk belőle a köröket. Nekem ebből a mennyiségből, 32 db. korongom lett. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a tészta korongokat, majd egyenletesen elosztjuk rajta a mézes-magos mázat.
4.
Előmelegített sütőben, 180-200 C-on, kb. 15-18 perc alatt, arany barnára sütjük a süteményeket. A tepsin hagyjuk kihűlni.