Meggyleves

Feltöltő: haszonitsne
1-20 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Meggyleves
szegfűszegfahéjmeggyfőzőtejszínmagyarostejszínes meggyleveshétköznapi

Hozzávalók:

    • 2 dl gParmalat főzőtejszín
    • 40 dkg kimagozott meggy
    • ízlés szerint cukor
    • 1 db citrom
    • szegfűszeg, fahéj
    • csipet só
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A kimagozott meggyből kb. 10 dkg-ot beleszórok a fazékba, fahéj + szegfűszeg hozzáadásával, melyeket kevergetés mellett párolunk, míg levet ereszt.
2.
Ekkor feltöltjük kb. 3 liter vízzel, majd kevergetés mellett 200 g főzőtejszínt beleengedünk a meggyes vízbe.
3.
Pár perc múlva, mikor kezd felforrni, beletesszük a maradék magozott meggyet, és az előzetesen megmosott, vékony szeletekre felszeletelt citromot, cukrot ízlés szerint, és egyet forrantva lezárjuk alatta a lángot! Van aki forrón szereti, de le is lehet hűteni hideg vízbe rakva a főzőedényt, és azután hidegen is tálalhatjuk.
4.
Mindenki egészségére!!!