Meggy leves

Feltöltő: amihalik
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Meggy leves

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1 kg meggy
    • 15 dkg cukor
    • 5-7 dkg vanília puding
    • 1,5 dl víz
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A levest tejszínbabbal díszítve tálaljuk.
2.
A megmosott, átválogatott, ki magvalt meggyet a vízben cukorral, sóval puhára főzzük. A meggy felét szűrővel kimerjük egy tálba, a maradékot botmixerel pürésítjük.
3.
Ízesítsük egy kevés reszelt citromhéjjal, és fahéjjal.
4.
A pudingból és a főzőtejszínből habarást készítünk, a leveshez öntjük és vissza teszük a kimert meggyeket, ezután felforraljuk. Ha szükséges újra cukrozhatjuk.