Medvehagymás kolbászos muffin

Feltöltő: Gizi
41-60 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Medvehagymás kolbászos muffin
medvehagymamagyarosmuffinmuffin receptekkolbászhagymás-kolbászos receptfőzőtejszín

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 20 dkg kukoricaliszt
    • 15 dkg füstölt kolbász
    • 1 csokor medvehagyma
    • 1 dl étolaj
    • 2 db tojás
    • 2 teáskanál sütőpor
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 1 teáskanál (v. ízlés szerint)
    • 1 mokkáskanál (v. ízlés szerint) őrölt bors
    • 5 dkg reszelt sajt a tetejére
Bevásárlólista nyomtatása
A medvehagyma nevét arról kapta, hogy a barna medvék előszeretettel fogyasztják terméseit, és még a föld alól is kiássák. Gyűjtéskor fontos az óvatosság, mivel a medvehagyma könnyen összetéveszthető a gyöngyvirággal és az halálos mérgezést okozhat.

Elkészítés menete:

1.
A medvehagymát apróra felvágni. A kolbászt lekarikázni, majd kisebb kockákra felvágni.
2.
Egy tálba beletenni a lisztet, hozzáadni a sót, az őrölt borsot, a sütőport, a szódabikarbónát és fakanállal jól összekeverni.
3.
Egy másik tálba beleütni a tojásokat, majd hozzáadni a főzőtejszínt, az olajat és kézi habverővel simára keverni.
4.
Ezután a száraz anyagokhoz hozzáönteni a tojásos keveréket, majd fakanállal kissé összekeverni. Ezután hozzáadni az apróra felvágott medvehagymát, és a füstölt kolbászt, majd alaposan összekeverni.
5.
A muffin formát papírral kibélelni (v. a szilikonos formákkal) majd belekanalazni a masszát. Ezután a tészta tetejét megszórni reszelt sajttal.
6.
Előmelegített sütőbe tenni, és közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt készre sütni. (én légkeverésnél 150 fokon, 20 percig sütöttem) A sütőből kivéve, kicsit hűlni hagyni, majd a formából kiszedni, rácsra tenni, és teljesen kihűteni.
7.
A kihűlt muffinokat tálalhatjuk akár egy könnyű leves mellé második fogásként is.