Márványsajtos pite
Feltöltő: Katicabogancs
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak

Hozzávalók:
- 200 gParmalat habtejszín
- 200 g liszt
- 100 g vaj
- 1 TK (teáskanál) sütőpor
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só
- 500 g hagyma
- 150 g márványsajt
- 2 db tojás
- 1 db kaliforniai paprika, piros
Elkészítés menete:
1.
A tésztához a liszetet egy nagy tálban elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Aztán hozzáadjuk a tojássárgáját és annyi kanál hideg vizet, amitől szépen összeáll. Ha kész, folpackba csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
2.
A töltelékhez először a fél kiló hagymát megtisztítjuk, majd finomra vágjuk, és kevés sóval olajon üvegesre pároljuk. Hagyjuk kissé kihűlni.
3.
Ha a tészta ideje lejárt a hűtőben, kivesszük, és akkora körré nyújtjuk, hogy a piteforma oldalára is fel tudjuk nyomogatni. Ha kész, áttesszük a kivajazott, kilisztezett formába, szépen beleillesztjük, a felesleges részeket levágjuk. A párolt hagymát egyenletesen elosztjuk rajta, a sajtot rámorzsoljuk, majd ráöntjük a 2 tojással, csipet sóval elkevert habtejszínt. Díszítésként rászórjuk a kaliforniani paprika kockákat.
4.
180 fokos sütőben, 20-25 percig sütjük. Ha langyosra hűlt, szeleteljük.
A forma, 25 cm átmérőjű és 3,5 cm mély.