Márványsajtos pite

Feltöltő: Katicabogancs
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Márványsajtos pite
sajttortahabtejszínsós torta receptkaliforniai paprikapite receptsajtos pitepikánsalkalomrapitemárványsajt

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat habtejszín
    • 200 g liszt
    • 100 g vaj
    • 1 TK (teáskanál) sütőpor
    • 1 db tojássárgája
    • 1 csipet
    • 500 g hagyma
    • 150 g márványsajt
    • 2 db tojás
    • 1 db kaliforniai paprika, piros
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tésztához a liszetet egy nagy tálban elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Aztán hozzáadjuk a tojássárgáját és annyi kanál hideg vizet, amitől szépen összeáll. Ha kész, folpackba csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
2.
A töltelékhez először a fél kiló hagymát megtisztítjuk, majd finomra vágjuk, és kevés sóval olajon üvegesre pároljuk. Hagyjuk kissé kihűlni.
3.
Ha a tészta ideje lejárt a hűtőben, kivesszük, és akkora körré nyújtjuk, hogy a piteforma oldalára is fel tudjuk nyomogatni. Ha kész, áttesszük a kivajazott, kilisztezett formába, szépen beleillesztjük, a felesleges részeket levágjuk. A párolt hagymát egyenletesen elosztjuk rajta, a sajtot rámorzsoljuk, majd ráöntjük a 2 tojással, csipet sóval elkevert habtejszínt. Díszítésként rászórjuk a kaliforniani paprika kockákat.
4.
180 fokos sütőben, 20-25 percig sütjük. Ha langyosra hűlt, szeleteljük. A forma, 25 cm átmérőjű és 3,5 cm mély.