Márványos csokihab-kuglóf
Feltöltő: amihalik
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak

Hozzávalók:
- 300 gParmalat habtejszín
- 8 lap zselatin
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dl tej
- 6 db tojás sárgája
- 10 dkg cukor
- 2 cs. vaníliás cukor
Elkészítés menete:
1.
A zselatinlapokat előírás szerint hideg vízbe áztatjuk. A csokoládét összetörjük, kis edényben vízgőz felett felolvasztjuk. A tejet felforraljuk.
2.
A tojások sárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, a forró tejet fokozatosan, kevergetés mellett hozzáöntjük.
3.
A zselatinlapokat kinyomkodjuk, a még meleg masszában feloldjuk, kevergetjük. A krémet kettéosztjuk, egyik felét a csokival elkeverjük.
4.
A 300 g habtejszínt keményre verjük, felét a csokis krémbe, a másik felét a vaníliás krémbe keverjük.
5.
A kétféle krémet óvatosan egymásra öntjük kuglóf formába szedjük, legalább 2-3 órára, de akár egy éjszakára is hűtőbe tesszük.
6.
Ha rövid időn belül szeretnének enni belőle, akkor a fagyasztóba kell rakni, míg meg nem dermed rendesen.
7.
Tálalás előtt meleg vízbe mártjuk a forma alját, majd tányérra borítjuk a habot.