Mangós -marakujás karamell felfújt

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
1-2 személyre
haladó szakácsoknak
Mangós -marakujás karamell felfújt
Karamellás flan receptkaramellkrém receptekdesszertkrém receptekcréme brulée receptekkaramellöntetes pudingKaramellpudingkaramellkrémédes krémCréme caramel receptKaramellás puding receptekCrème CaramelSpanyol karamell flanfelfújtKaramellfelfújt receptekfelfújt recept

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat habtejszín
    • 1 közepes méretű érett mangó, meghámozva, felkockázva
    • 4 tojás
    • 50 g porcukor
    • 3 marakuja pépesítve
    • 50 g karamelizált cukor
    • vaníliás cukor
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A sütőt 165 °C-ra (légkeveréses sütőben 150 °C) előmelegítjük.
2.
A cukrot egy serpenyőbe tesszük és egy kis vízzel felhigítva, lassú kevergetés mellett addig forraljuk, míg aranybarnás, karamell színű lesz.
3.
Ezután a karamellt levesszük a tűzről és kis kör alakú hőálló tálkákba öntjük.
4.
A felkockázott mangót botmixerrel összeturmixoljuk , majd hozzáadjuk a habtejszínt, a tojást, a cukrot és simára keverjük.
5.
Végül a marakuját is belekeverjük, majd ráöntjük a már kész tálkákban lévő karamellre.
6.
Egy magas peremű tepsit félig megtöltünk vízzel, a tálkákat belehelyezzük és sütőbe tolva 50-55 percig sütjük.
7.
Amikor kész, 1-2 órára vagy egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
8.
Tálalás előtt mártsuk forró vízbe a tálkák alját, hogy a karamell fellazuljon, majd borítsuk ki tálcára. Vaníliás cukorral hintsük meg a tetejét.