Mandulás mascarpone tortácska gránátalmával

Feltöltő: Enikő
1-20 perc
6 darabhoz
kezdő szakácsoknak
Mandulás mascarpone tortácska gránátalmával
mandulanemzetközi konyhaúj évRosh Hasanahmézgránátalmazsidó konyhaőszi receptünnepi desszertmascarponeparmalatParmalat habtejszín

Hozzávalók:

    • 6 db elősütött mini tortakosárka
  • a krémhez

    • 12 dkg mascarpone sajt
    • 1,5 dl vaníliás görög joghurt
    • 1 dl Parmalat habtejszín
    • 6 ek méz
    • 1 tk vanília-kivonat
    • 1 tk reszelt citromhéj
  • a tálaláshoz

    • 1/2 maroknyi szeletelt mandula, enyhén pirított
    • gránátalma magok
    • 2-3 ek méz
Bevásárlólista nyomtatása
Zsidó újévi sütemény. Rós hásáná – az év kezdete (feje). A méztől édes lesz az év, a gránátalma magok áldást hoznak.

Elkészítés menete:

1.
Keverjük a tejszínt, mascarponét és görög joghurtot, amíg sima és krémes nem lesz.
2.
Adjuk hozzá a mézet, vanília kivonatot és a reszelt citromhéjat. Keverjük újra alaposan össze.
3.
Töltsük meg a kosárkákat a krémmel, simítsuk el a tetejüket egy spatulával. Legalább 2 órára tegyük a hűtőszekrénybe.
4.
Mielőtt tálaljuk, a tetejét friss gránátalma magokkal, szeletelt mandulával szórjuk meg, és csorgassunk rá egy kevéske mézet.