Mandulás mascarpone tortácska gránátalmával
Feltöltő: Enikő
1-20 perc
6 darabhoz
kezdő szakácsoknak

Hozzávalók:
- 6 db elősütött mini tortakosárka
a krémhez
- 12 dkg mascarpone sajt
- 1,5 dl vaníliás görög joghurt
- 1 dl Parmalat habtejszín
- 6 ek méz
- 1 tk vanília-kivonat
- 1 tk reszelt citromhéj
a tálaláshoz
- 1/2 maroknyi szeletelt mandula, enyhén pirított
- gránátalma magok
- 2-3 ek méz
Zsidó újévi sütemény. Rós hásáná – az év kezdete (feje). A méztől édes lesz az év, a gránátalma magok áldást hoznak.
Elkészítés menete:
1.

Keverjük a tejszínt, mascarponét és görög joghurtot, amíg sima és krémes nem lesz.
2.

Adjuk hozzá a mézet, vanília kivonatot és a reszelt citromhéjat. Keverjük újra alaposan össze.
3.

Töltsük meg a kosárkákat a krémmel, simítsuk el a tetejüket egy spatulával. Legalább 2 órára tegyük a hűtőszekrénybe.
4.

Mielőtt tálaljuk, a tetejét friss gránátalma magokkal, szeletelt mandulával szórjuk meg, és csorgassunk rá egy kevéske mézet.