Mandulás bundában sült hal

Feltöltő: molnarbela55
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Mandulás bundában sült hal
sajtsonkatejszínes hal recepttengeri halkukorica daravilágkonyhahalmandulafőzőtejszínfiatalos

Hozzávalók:

    • 500 gParmalat főzőtejszín
    • 750 g fagyasztott tengeri hal filé
    • 50 g kukoricadara a bundázáshoz
    • 2 db tojás
    • 25 g szeletelt mandula
    • 200 g Gouda sajt
    • 400 g csiperke gomba konzerv szeletelt
    • néhány tekerésnyi frissen őrölt bors
    • 100 g Prágai sonka szeletelt
    • 4 csipet friss saláta keverék a díszítéshez
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A fagyos halról a jeget leolvasszuk, majd sózzuk és borsozzuk.
2.
Addig félre tesszük míg a mártást elkészítjük.
3.
A sajtot lereszeljük a sonkát felkockázzuk.
4.
A gomba levét leszűrjük.
5.
A sajtot, sonkát és a gombát összekeverjük a főzőtejszínnel egy kis borssal ízesítjük lefedjük, majd hűtőbe rakjuk.
6.
A halat beszórjuk a kukoricadarával , majd a felvert tojásba bele mártjuk, ezután meg a mandulában forgatjuk meg.
7.
Bő forró olajban kisütjük
8.
A halat forrón a mártást hidegen tálaljuk és egy kis salátával díszítjük.