Mandulás-fetás spagetti

Feltöltő: haspoki
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Mandulás-fetás spagetti
fokhagymamandulapóréhagymafőzőtejszínmandulás-fetáspikánsvilágkonyhatészta recepttejszínes spagettifeta sajtos recept

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 250 g spagetti tészta
    • 1 sz póréhagyma
    • 50 g sós mandula
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 KK só, bors
    • 1 KK olívalolaj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tésztát sós, olajos vízben megfőzzük, addig a felkarikázott póréhagymát kevés olivaolajon dinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is. Ha a hagyma üveges, hozzadjuk a felaprított sós mandulát és kicsit megpirítjuk. Sóval, borssal fűszerezzük.
2.
Ezután ráöntjük a főzőtejszínt, pár percig együtt forraljuk. Ha kész a tészta, leszűrjük és bele keverjük a mártásba.
3.
A tetejére feldarabolt fetasajtot teszünk és óvatosan megkeverjük.