Málnás Panna cotta

Feltöltő: Parmalat
1-20 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Málnás Panna cotta

Hozzávalók:

    • 300 gParmalat habtejszín
    • 2 zselatinlap
    • 2 dkg porcukor
    • 1 dl áttört málna
    • 15 dkg málna, valamint néhány kis citromfűlevél (elhagyható)
Bevásárlólista nyomtatása
A panna cotta Észak-Olaszországból, Piemontéből származó édes, fényes felületű, vaníliától pettyezett puding, amit tojás nélkül készítenek, jó minőségű, magas zsírtartalmú tejből és tejszínből.

Elkészítés menete:

1.
Hideg vízben felpuhítjuk a 2 zselatinlapot.
2.
Közepes lángon felmelegítjük a habtejszínt egy kis serpenyőben, s hozzáadjuk a vaníliás cukrot.
3.
Amikor a tejszín elég meleg, levesszük a tűzről, s hozzáadjuk a kicsavart zselatinlapokat, majd jól összekeverjük. Hozzáadunk egy evőkanál áttört málnát, összekeverjük, s hagyjuk langyosra lehűlni.
4.
Beleöntünk egy réteg áttört málnát a poharak aljába.
5.
Ezután beleteszünk egy vastagabb réteg Panna Cottát. Annak érdekében, hogy a két réteg ne keveredjen össze, tegyünk egy kanalat az áttört gyümölcsre, s a Panna Cottát a kanálra öntsük!
6.
Hagyjuk összeállni a Panna Cottát legalább két órán keresztül a hűtőszekrényben, a legjobb az, ha előző este el tudjuk készíteni.
7.
Befejezésül, elosztjuk a málnát a krémen, majd meglocsoljuk a megmaradt áttört málnával.
8.
Esetleg néhány citromfűlevéllel díszíthetjük tálalás előtt.