Málnás kosárkák karamellel

Feltöltő: bluesun
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Málnás kosárkák karamellel
cukormascarponekrémes-karamell desszertmálnás kosárkákKarácsonyimálnahabtejszínkaramellalkalomra

Hozzávalók:

    • 100 gParmalat habtejszín
    • 12,5 dkg vaj + a kenéshez
    • 22,5 dkg graham liszt
    • 2 ek barna cukor
    • 2 ek víz
    • 10 dkg málna
    • 3 nagy ek mascarpone
    • folyékony édesítő
    • 5 ek cukor
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tésztához a vajat a liszttel, a cukorral és a vízzel összegyúrjuk. 8 cm átmérőjű rudat formázunk, folpackba csomagoljuk, 20 percre hűtőbe tesszük. 16 db kosárkaformát kivajazunk.
2.
A hűtőből kivéve a tésztából fél cm vastag korongokat vágunk, belenyomkodjuk a formába. Egy tepsibe tesszük a kosárkákat. 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a széle picit megbarnul. Kihűtjük, majd kiszedjük a formából a tésztát, teljesen lehűtjük (könnyen kijön).
3.
Közben a krémet készítjük el. A málnából kiszedünk 16 darabot (vagy amennyi kosárka lett), a többi málnát a mascarponéval és a habtejszínnel és ízlés szerinti édesítővel addig keverjük, míg kemény lesz a hab (a habtejszínt előtte 12 órára hűtőbe kell tenni).
4.
A kosárkákba töltjük, mindegyik közepébe egy-egy málnát nyomunk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a cukrot, a málna köré csorgatjuk.