Majoránnás csirkecomb krumpliágyon

Feltöltő: Gasztropajti
1-2 óra
7-8 személyre
haladó szakácsoknak
Majoránnás csirkecomb krumpliágyon

Hozzávalók:

    • 500 gParmalat főzőtejszín
    • 8 db csirkecomb alsó, felső részre bontva
    • 2 kg burgonya, meghámozva és karikákra szeletelve
    • 1 db friss tojás
    • 2 kanál liszt
    • 1 kis kanál majoranna
    • 1 kanál
    • 1 kevés őrölt bors
    • 1 kevés zsír
    • 1 kevés reszelt sajt
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A krumplit meghámozom, majd karikákra vágom és kizsírozott sütőtálba teszem.
2.
A combokat sózóm, borsozom, a krumpliszeletekre helyezem.
3.
A Parmalt főzőtejszínből, a tojásból, lisztből, a felaprított majoránnából (lehet szárított is), közepes sűrűségű mártást készítek, amit ráöntök a krumplira, és a combokra.
4.
Lefóliázva, 200 fokos sütőbe teszem, ahol készre sütöm.
5.
Az utolsó percekben a fóliát levéve, rápirítok a tetejére. Ekkor csak felső sütést használok!
6.
Tálaláskor, sajtot reszelhetünk a tetejére.