Majoránnás csirkecomb krumpliágyon
Feltöltő: Gasztropajti
1-2 óra
7-8 személyre
haladó szakácsoknak

Hozzávalók:
- 500 gParmalat főzőtejszín
- 8 db csirkecomb alsó, felső részre bontva
- 2 kg burgonya, meghámozva és karikákra szeletelve
- 1 db friss tojás
- 2 kanál liszt
- 1 kis kanál majoranna
- 1 kanál só
- 1 kevés őrölt bors
- 1 kevés zsír
- 1 kevés reszelt sajt
Elkészítés menete:
1.
A krumplit meghámozom, majd karikákra vágom és kizsírozott sütőtálba teszem.
2.
A combokat sózóm, borsozom, a krumpliszeletekre helyezem.
3.
A Parmalt főzőtejszínből, a tojásból, lisztből, a felaprított majoránnából (lehet szárított is), közepes sűrűségű mártást készítek, amit ráöntök a krumplira, és a combokra.
4.
Lefóliázva, 200 fokos sütőbe teszem, ahol készre sütöm.
5.
Az utolsó percekben a fóliát levéve, rápirítok a tetejére. Ekkor csak felső sütést használok!
6.
Tálaláskor, sajtot reszelhetünk a tetejére.