Madártej szelet

Feltöltő: Némethné Zsuzsa
41-60 perc
5-6 személyre
gyakorló szakácsoknak
Madártej szelet
madártejzselatincsokireszelékkrémes süteményekMadártej szelethabtejszínalkalomra

Hozzávalók:

    • 400 gParmalat habtejszín
    • 8 db tojás
    • 8 ek liszt
    • 8 ek cukor
    • 8 dl tej
    • 8 db tojássárgája
    • 5 ek étkezési keményítő
    • 4 lap zselatin
    • 15 dkg cukor
    • 25 dkg margarin
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 cs csokireszelék (szükség szerint)
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A 8 tojásfehérjét a cukorral keményre felverem, majd a sütőporos lisztet lazán hozzávegyítem. Sütőtepsibe papírt helyezek, és arra öntöm a masszát.
2.
Elsimítom, és előmelegített sütőbe megsütöm. A tejet felforralom a vaníliás cukorral, közben a tojássárgákat a cukorral habosra jól kikeverem géppel, és a lisztet is belekeverem, majd a forró tejhez lassan kevergetve adagolom.Sűrűre főzöm, majd hagyom hűlni.
3.
A zselatint hideg vízbe teszem rövid időre, majd kinyomkodom a vizet belőle, és a krémhez adom. A margarint a cukorral habosra keverem, és azt is a kihűlt krémhez keverem.
4.
A tésztára kenem a krémet, és hűtőbe teszem. Közben a habtejszínt felverem majd a teljesen lehűlt krém tetejére simítom, és csoki reszelékkel beszórom. Kockára vágva kínálom.