Madártej szelet
Feltöltő: Némethné Zsuzsa
41-60 perc
5-6 személyre
gyakorló szakácsoknak

Hozzávalók:
- 400 gParmalat habtejszín
- 8 db tojás
- 8 ek liszt
- 8 ek cukor
- 8 dl tej
- 8 db tojássárgája
- 5 ek étkezési keményítő
- 4 lap zselatin
- 15 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 cs csokireszelék (szükség szerint)
Elkészítés menete:
1.
A 8 tojásfehérjét a cukorral keményre felverem, majd a sütőporos lisztet lazán hozzávegyítem. Sütőtepsibe papírt helyezek, és arra öntöm a masszát.
2.
Elsimítom, és előmelegített sütőbe megsütöm. A tejet felforralom a vaníliás cukorral, közben a tojássárgákat a cukorral habosra jól kikeverem géppel, és a lisztet is belekeverem, majd a forró tejhez lassan kevergetve adagolom.Sűrűre főzöm, majd hagyom hűlni.
3.
A zselatint hideg vízbe teszem rövid időre, majd kinyomkodom a vizet belőle, és a krémhez adom. A margarint a cukorral habosra keverem, és azt is a kihűlt krémhez keverem.
4.
A tésztára kenem a krémet, és hűtőbe teszem. Közben a habtejszínt felverem majd a teljesen lehűlt krém tetejére simítom, és csoki reszelékkel beszórom. Kockára vágva kínálom.