Lúdláb torta

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
5-6 személyre
gyakorló szakácsoknak
Lúdláb torta
tejszínes tortaEgy finom Lúdláb torta tejszínes krémmel csokis krémmelKönnyűLúdláb torta Recepteklúdlábtorta receptalkalomracsoki tortapudding

Hozzávalók:

    • 3 tojás
    • 3 evőkanál cukor
    • 1 evőkanál kakaópor
    • fél csomag sütőpor
    • 3 evőkanál finomliszt
  • a krémhez

    • 1 csomag főznivaló csokoládés pudingpor
    • 3 ek cukor
    • 3 dl Parmalat habtejszín
    • 30 dkg szobahőmérsékletű margarin
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 40 dkg lecsöpögtetett, apróra vágott meggybefőtt
  • a tetejére

    • 20 dkg étcsokoládé
    • 12 szem meggy
Bevásárlólista nyomtatása
Pillekönnyű csokoládéhab és a pikáns meggy együttese, amely még különlegesebb, ha néhány szem rumos meggy is kerül bele.

Elkészítés menete:

1.
A tojások sárgáját 1 evőkanál cukorral fehérre keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.
2.
A kakaóport a sütőporral és a liszttel összeszitáljuk. A kikevert tojássárgáját a habbal összeforgatjuk, közben a lisztes keveréket fokozatosan belekeverjük.
3.
Tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és a masszát belesimítjuk. 180 °C-ra (légkeveréses sütőben 165°C) előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, mikor van kész.
4.
A krémhez a pudingport és a cukrot a habtejszínbe szórjuk, és közepes lángon, állandó keverés közben sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk.
5.
A margarint habosra keverjük, a csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd mindkettőt a meggyel összeforgatjuk.
6.
A krémet egyenletesen a tésztalapra kenjük, majd hűtőszekrényben rövid ideig dermesztjük.
7.
A bevonathoz a csokoládét megolvasztjuk, és a krémre terítjük, elsimítjuk. A meggyszemekkel díszítjük.