Lilalé

Feltöltő: illeskrisz
41-60 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Lilalé
citromfőzőtejszínegészségeskáposzta leveshúsvétililakáposztalevesburgonyatejszínes leves

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1/2 fej/kicsi/, lilakáposzta
    • 3 db közepes burgonya
    • 1/2 citrom leve
    • 1 kanál étkezési keményítő
    • izlés szerint
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A káposztát megmossuk, torzsáját kivágjuk, majd vékony szálasra megvágjuk. A burgonyát meghámozzuk, majd felszeleteljük. Egy lábosba szórjuk a káposztát, hozzáadjuk a burgonyát majd felöntjük kb. 1.5 l vízzel.
2.
Megsózzuk, majd felforraljuk. Lassú tűzön puhára pároljuk. Míg fő a káposzta, addig a főzőtejszínben elkeverjük az étkezési keményítőt.
3.
Mikor megpuhult a káposzta, botmixerrel pürésítjük az egészet és behabarjuk a főzőtejszínnel a levest. Sóval, citromlével ízesítjük és egyet forralunk rajta. Forrón tálaljuk.