Lencseterrine
Feltöltő: Parmalat
1-2 óra
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak

Hozzávalók:
- 200 g puy-i lencse
- 3 gerezd fokhagyma finomra vágva
- 100 g friss kecskesajt
- 400 gParmalat főzőtejszín
- 10 szál kakukkfű
- só
- frissen őrölt fekete bors
Elkészítés menete:
1.
1. Eszközigény: kicsi terrine formák
2.
2. A tejszínt felforralom a kakukkfűvel, a fűszert eldobom. A tejszínt simára keverem a kecskesajttal, fokhagymával és hozzáadom a lencsét. Formákba öntöm, amelyeket legfeljebb 2/3 töltök meg.
3.
3. 150 fokos sütőben sütöm 2 órát.
4.
4. A lencse szépen megpuhul a tejszínben, nem kell beáztatni, de nem minden lencse alkalmas erre, a puy-i, vagy a fekete beluga biztosan működik. Aki így is bizonytalan, vagy nincs kéznél aprószemű lencse, előző éjjel áztassa tejszínbe a lencsét.