Lencseterrine

Feltöltő: Parmalat
997
1-2 óra
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Lencseterrine

Hozzávalók:

    • 200 g puy-i lencse
    • 3 gerezd fokhagyma finomra vágva
    • 100 g friss kecskesajt
    • 400 gParmalat főzőtejszín
    • 10 szál kakukkfű
    • frissen őrölt fekete bors
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
1. Eszközigény: kicsi terrine formák
2.
2. A tejszínt felforralom a kakukkfűvel, a fűszert eldobom. A tejszínt simára keverem a kecskesajttal, fokhagymával és hozzáadom a lencsét. Formákba öntöm, amelyeket legfeljebb 2/3 töltök meg.
3.
3. 150 fokos sütőben sütöm 2 órát.
4.
4. A lencse szépen megpuhul a tejszínben, nem kell beáztatni, de nem minden lencse alkalmas erre, a puy-i, vagy a fekete beluga biztosan működik. Aki így is bizonytalan, vagy nincs kéznél aprószemű lencse, előző éjjel áztassa tejszínbe a lencsét.

Van új ötleted vagy hozzászólásod ehhez a recepthez?

Hozzászólás küldése