Lencsekrémleves

Feltöltő: Parmalat
1-2 óra
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Lencsekrémleves

Hozzávalók:

    • 40 dkg lencse
    • 15 dkg sovány füstölt sonka
    • 1 vöröshagyma megtisztítva
    • őrölt fekete bors
    • 2 babérlevél
    • 1 evőkanál mustár
    • 1 evőkanál cukor
    • 1 evőkanál vaj
    • 2 evőkanál liszt
    • 200 gParmalat főzőtejszín
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A lencsét vízzel felöntjük, a sonkát és a hagymát beletesszük. Sóval, borssal, a babérlevéllel és a mustárral ízesítjük.
2.
Az egészet puhára főzzük.
3.
A cukrot a vajon megpirítjuk, a liszttel és egy kevés vízzel simára keverjük, majd a főzőtejszínnel együtt a levesbe öntjük.
4.
Amikor kész, a sonkát a levesből kiemeljük, és kis kockákra vágjuk, a többit összeturmixoljuk.
5.
Végül a sonkakockákkal megszórva tálaljuk.