Legényfogó leves

Feltöltő: Gasztropajti
41-60 perc
9-10 személyre
haladó szakácsoknak
Legényfogó leves
főzőtejszínkaporborshagymacsiperkekukoricazöldborsókrumplicsirkemájcsirkecombtejszínes leves receptmagyarostejszínes zöldséges leveshétköznapi

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 2 dl tejföl
    • 30 dkg csirkecomb filé
    • 25 dkg csirkemáj szívvel
    • 40 dkg krumpli kockára vágva
    • 20 dkg zöldborsó
    • 20 dkg csemege kukorica
    • 25 dkg erdei gomba, vagy csiperke
    • 25 dkg vegyes zöldség
    • 2 nagyobb fej hagyma apróra vágva
    • 1 kávéskanál citromlé
    • kevés olaj
    • kevés só, és frissen őrölt bors
    • kevés tárkony, és kapor
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Megsózzuk, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott húst. Ha kifehéredett, beletesszük a vegyes zöldséget. (fagyasztottból is csinálhatod) Megborsozzuk.
2.
Fedő alatt rövid ideig pároljuk, majd hozzátesszük a felszeletelt gombát, és a krumplit. Felöntjük vízzel, vagy hús alaplével annyira, hogy jól ellepje. Fedő alatt főzzük, míg a hús meg nem puhul. Ekkor beletehetjük a darabolt májat is. (ha szíve is van mellette, azt a hússal együtt adjuk hozzá!)
3.
A főzőtejszínt, és a tejfölt csomómentesre, simára keverjük, hozzákeverjük a zöld fűszereket is, majd a fazékba öntve összeforraljuk a levest. A tűzről levéve, kevés citromlevet keverünk hozzá.
4.
Tálaláskor kevés tejfölt, csípős paprikát adhatunk mellé. A legényfogás garantált, de meglett emböröknek is fog ízleni!