Legcsokisabb brownie

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
8 szelethez
haladó szakácsoknak
Legcsokisabb brownie
csokis süticsokis brownie receptBrownie süti receptekbrownie ReceptekEgy finom Legcsokisabb brownielegcsokisabb brownie receptbrownie recept

Hozzávalók:

    • 25 dkg étcsokoládé
    • 10 dkg vaj
    • 4 darab tojás
    • 30 dkg cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 15 dkg liszt
    • 10 dkg dió, durvára vágva
  • a tetejére

    • 200 gParmalat habtejszín
Bevásárlólista nyomtatása
Az első írott forrás, ahol a brownie-t említik, 1897-ből származik. A legenda szerint úgy találták fel, hogy egy szórakozott szakács elfelejtett sütőport tenni a csokoládétortába.

Elkészítés menete:

1.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük (légkeveréses sütőben 165 °C). Az étcsokoládét a vajjal vízgőz fölött megolvasztjuk.
2.
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral felverjük, majd a csokoládéval összekeverjük.
3.
A lisztet beledolgozzuk, végül a diót beleforgatjuk.
4.
A masszát tepsibe simítjuk, és a sütőbe tolva kb. 20 perc alatt megsütjük. (Vegyük figyelembe, hogy hülés közben is szilárdul, tehát a sütés végén még lágy marad a tészta.)
5.
A habtejszínből kemény habot verünk, és tálaláskor a felszeletelt süteményre csinos habkoronát nyomunk.