Lasagna muszaka módra

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Lasagna muszaka módra

Hozzávalók:

    • 400 gParmalat főzőtejszín
    • 1 padlizsán
    • 30 dkg vagdalt marhahús
    • 2 dl nápolyi paradicsomszósz
    • 1 vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • lasagna-levelek
    • 4 evőkanál olívaolaj
    • néhány szál friss kakukkfű
    • 4 evőkanál reszelt parmezán sajt
    • bors
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Megmossuk a padlizsánt, majd felvágjuk vékony szeletekre.
2.
Serpenyőben felmelegítünk 2 evőkanál olívaolajat közepes lángon, majd megpirítjuk a padlizsánszeleteket kb. 20 perc alatt.
3.
Ez alatt az idő alatt magas falú serpenyőben megpirítjuk a meghámozott és vékonyra szeletelt vöröshagymát és fokhagymát a maradék olívaolajban.
4.
Hozzáadjuk a vagdalt húst, s kb. 15 percig hagyjuk sülni.
5.
Ezután hozzáadjuk a paradicsomszószt és néhány szál kakukkfüvet. Sóval és borssal ízesítjük. Lassú tűzön hagyjuk 20 percre.
6.
Kivajazott sütőedényekben összeállítjuk a lasagnát:
7.
Egymás után elhelyezünk egy réteg lasagnát, egy réteg húst, egy réteg tejszínt, majd egy réteg padlizsánt. Ezután újrakezdjük a rétegezést, a tejszínnel befejezve a rétegeket. A tetejét megszórjuk reszelt parmezánnal.
8.
180 °C-ra előmelegített sütőbe helyezzük 25 perces időtartamra.