Kurkumás rakott tészta
Feltöltő: Dundilina
41-60 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak

Hozzávalók:
- 200 gParmalat főzőtejszín
- 20 dkg borsó
- 15 dkg ceruzabab
- 10 dkg konzerv gomba
- 10 dkg kukorica konzerv
- 10 dkg répa
- 15 dkg szalonna
- 300 g tészta
- 1 kanál vegeta
- 1 csipet só
- 1 késhegynyi bors
- 1 ízlés mennyiségű kurkuma
A kereskedők jóvoltából már az ókori görögök is találkozhattak vele, ők nevezték el sárga gyömbérnek. A kurkumin a kemoterápia alatt hatékonyan csökkenti a szervezetben lévő mérgező toxinok szintjét. A sugárterápia hatékonyságát is növeli.
Elkészítés menete:
1.
Ez a kedvenc „mindent bele” ételem.
Az összes otthon lévő fagyaszott-zöldségféléből veszek egy kicsit, és megfőzöm vegetás vízben. (Ha van konzerv gombám, kukoricám, azt is teszek bele-, de igazából ez olyan „maradék főzés”, tehát ha kimarad, az sem baj!)
Ugyanebben a vízben - tehát a zöldségek főző vizében- bármilyen tésztát megfőzök.
2.
Ha van otthon kacsazsír, akkor azzal, ha nincs kevés olajjal kikenek egy kisebb tepsit.
3.
Kevés szalonnát katonákra vágok, és rétegezve halmozom a tepsibe a zöldségeket, és a tésztát. A szalonnát a tészták közé rejtem, és a végén leöntöm az alábbi keverékkel:
A főzőtejszínbe teszek bármilyen ömlesztett sajtot- ha lehet ízesítettet-, megsózom, borsozom, és bőségesen megszórom kurkumával, hogy lüktető, mély aranysárga öntetet kapjak.
4.
A tepsit lefedem alufóliával, és 30 percre előmelegített sütőbe tolom.