Kurkumás rakott tészta

Feltöltő: Dundilina
41-60 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Kurkumás rakott tészta
tejszínes ételtejszínes ételektejszínes rakott ételtejszínes rakottrakott tészta ReceptekEgyszerű tejszínes rakottrakott tésztakurkumás rakottTészták

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 20 dkg borsó
    • 15 dkg ceruzabab
    • 10 dkg konzerv gomba
    • 10 dkg kukorica konzerv
    • 10 dkg répa
    • 15 dkg szalonna
    • 300 g tészta
    • 1 kanál vegeta
    • 1 csipet
    • 1 késhegynyi bors
    • 1 ízlés mennyiségű kurkuma
Bevásárlólista nyomtatása
A kereskedők jóvoltából már az ókori görögök is találkozhattak vele, ők nevezték el sárga gyömbérnek. A kurkumin a kemoterápia alatt hatékonyan csökkenti a szervezetben lévő mérgező toxinok szintjét. A sugárterápia hatékonyságát is növeli.

Elkészítés menete:

1.
Ez a kedvenc „mindent bele” ételem. Az összes otthon lévő fagyaszott-zöldségféléből veszek egy kicsit, és megfőzöm vegetás vízben. (Ha van konzerv gombám, kukoricám, azt is teszek bele-, de igazából ez olyan „maradék főzés”, tehát ha kimarad, az sem baj!) Ugyanebben a vízben - tehát a zöldségek főző vizében- bármilyen tésztát megfőzök.
2.
Ha van otthon kacsazsír, akkor azzal, ha nincs kevés olajjal kikenek egy kisebb tepsit.
3.
Kevés szalonnát katonákra vágok, és rétegezve halmozom a tepsibe a zöldségeket, és a tésztát. A szalonnát a tészták közé rejtem, és a végén leöntöm az alábbi keverékkel: A főzőtejszínbe teszek bármilyen ömlesztett sajtot- ha lehet ízesítettet-, megsózom, borsozom, és bőségesen megszórom kurkumával, hogy lüktető, mély aranysárga öntetet kapjak.
4.
A tepsit lefedem alufóliával, és 30 percre előmelegített sütőbe tolom.