Kulennel töltött csirkehús

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Kulennel töltött csirkehús
csirkehúsos receptreceptek csirkemellbőlCsirkehúsos ételektejszínes csirketöltött húspikánsTöltött csirkehús

Hozzávalók:

    • 2 db csirkemell
    • 5 dkg kulen
    • 10 dkg pancetta
    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1 fej vöröshagyma
    • 5 dkg vaj
    • egy csipetnyi szerecsendió
    • 10 dkg zöldborsó
    • 10 dkg édes kukorica
    • 30 dkg gnocchi (sós gombóc)
Bevásárlólista nyomtatása
A kulen/kuláré a sertés végbele. Középen vastagabb, két végén vékonyodó. Vastag falú, de szakadékony bél. Szalámi, vastag kolbász töltésére alkalmas.

Elkészítés menete:

1.
A csirkemellet kiverjük, megsózzuk és megborsozzuk. A két kivert csirkemellet kettévágjuk, hogy négy darab húsunk legyen, ezekre rátesszük a kulent, a kockára vágott pancettát (császárszalonnát), majd két-két darabot egymásra fordítunk, és fogpiszkálóval összetűzzük.
2.
A húst tegyük a serpenyőben megolvasztott vajba, és addig pirítsuk, amíg minden oldalán kifehéredik. Ekkor vegyük ki a húst a vajból és tegyük tányérra, tegyük be a vajba a hagymát és a pancettát, és addig pirítsuk, amíg meg nem sárgul. Ezután tegyük rá a húst a hagymára, öntsük fel 1 dl vízzel, és rövid ideig főzzük.
3.
Adjuk hozzá a főzőtejszínt, és hagyjuk még egy ideig főni, ízesítsük a szerecsendióval és ízlés szerint egyéb fűszerekkel.
4.
Gnocchit, zöldborsót és édes kukoricát adjunk mellé körítésnek, majd az egészet öntsük le szósszal.
5.
Jó étvágyat az ételhez ... és sok szerencsét a kulen kereséséhez.
6.
Tanács az elkészítéshez! Amennyiben tökéletes hústekercset, roládot szeretnénk készíteni, tekerjünk köréjük alufóliát, majd tegyük a roládokat körülbelül öt percre forrásban lévő vízbe. Ezután vegyük ki a roládokat a vízből, vegyük le a fóliát, és folytassuk az elkészítést. A roládok olyanok lesznek, mint az éttermiek!