Kukoricalisztes-töpörtyűs lepény

Feltöltő: Parmalat
Kukoricalisztes-töpörtyűs lepény

Hozzávalók:

    • 1 l víz
    • 200 g kukoricaliszt
    • 50 g töpörtyűkrém
    • 300 g Parmalat tejföl
    • frissen őrölt bors
    • kb. 20 dkg zsír
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A vizet sózom, felforralom, majd a kukoricalisztet folyamatos keverés mellett a vízbe szitálom. Egy órát főzöm folyamatos keverés mellett.
2.
A felét kiterítem egy deszkára/pultra/nagyobb műanyag dobozba fél centi vastagon.
3.
Rámorzsálom a töpörtyűt, ráöntöm a maradék puliszkát. Fedetlenül hagyom szikkadni fél napig, majd felkockázom.
4.
Zsírt olvasztok és a lepénykéket magas lángon bő zsírban ropogósra pirítom. Tejföllel tálalom. /töpörtyű nélkül is elkészíthető/