Kukorica krémleves

Feltöltő: Szilvi
1-20 perc
1-2 személyre
kezdő szakácsoknak
Kukorica krémleves
cayenne borsfokhagymakukoricafőzőtejszínkrémlevestejszínes levestejszínes kukorica krémleveskukorica krémlevestejszínes krémleveshétköznapi

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 30 dkg morzsolt kukorica
    • 6 dl zöldség alaplé (lehet kockából is)
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 tk őrölt cayenne bors
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A kukoricát puhára főzzük a zöldség alaplében. Ízesítjük cayenne borssal és 1 gerezd áttört fokhagymával.
2.
Ha már puha a kukorica, turmixszoljuk le. Átpasszírozzuk és visszatesszük a tűzre.
3.
Beleöntünk 200 g Parmalat főzőtejszínt és még egyszer felforraljuk.
4.
Csészékben tálaljuk. Díszíthetjük petrezselyem vagy citromfű levélkével. Adhatunk hozzá pirított sonkát vagy bacont is, és tálalhatunk mellé sajtos rudacskát is.