Körtedzsemes kosárka fügével

Feltöltő: Némethné Zsuzsa
41-60 perc
5-6 személyre
haladó szakácsoknak
Körtedzsemes kosárka fügével
étcsokoládérumvaníliatejszínhabcsillagánizsszegfűszegfahéjvilmoskörteleveles tésztahabtejszínkrémes desszertÉdes süteményekkörtedzsemes-fügéstejszínes kosárkaalkalomraegzotikus

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat habtejszín
    • 40 dkg leveles tészta
    • 4 db vilmoskörte
    • 2 db fahéjrúd
    • 4 db szegfűszeg
    • 1 db csillagánizs
    • 1 db vanília kikapart belseje
    • 1 db étkezési búzakeményítő
    • 3 ek barna cukor
    • 1 csipet
    • 1 db lime héja és leve
    • 1 tk rum aroma
    • 3 db lilafüge
    • 1 tk porcukor + szóráshoz
    • 10 dkg étcsokoládé tortabevonó
    • 6 db-os kis kuglóf sütőforma
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A 6 db leveles tésztát kettévágjuk kiengedés után, így kapunk 12 db négyzetet. A sütőformákba helyezünk egy-egy négyzetet eligazítva.
2.
Közben a körtéket meghámozzuk, és kockára vágjuk. A barna cukrot feltesszük egy edénybe melegedni, majd amikor olvadni kezd, beletesszük a körtéket, és a citrom reszelt héját, levét. Kicsit kevergetjük, majd a fűszereket, és az ízesítőket is beledobjuk. Puhára főzzük, és kevés hideg vízben feloldjuk a keményítőt, majd besűrítjük vele a körténket. Így kapunk dzsemet.
3.
Hagyjuk kihűlni, majd félig megtöltjük a kosarakat, és forró sütőbe 210 fokon megsütjük. Kétszer kell elkészíteni, mivel 12 db-ról van szó. Könnyen kivehető a kicsit hűlt kosárka, megütögetjük a sütőforma oldalát, és kivesszük kézzel. Addig tálra rendezzük, amíg a másik 6 db sül.
4.
A fügéket négyfelé vágjuk, és olvasztott tortabevonóba félig belemártjuk, majd egy barna csomagolópapírra helyezzük, amiről könnyen levehetőek.
5.
Ezután a habtejszínt felverjük a cukorral, édesítjük, majd a kosarakba elosztjuk, és a csokis fügével díszítjük, végül porcukorral beszórjuk. Ez el is hagyható.