Körözött, nagyon másképpen

Feltöltő: Gasztropajti
1-20 perc
5-6 személyre
kezdő szakácsoknak
Körözött, nagyon másképpen
kőrözött receptkőrözötttejszínes kőrözöttTúróhagymasnidlingpetrezselyempaprikasárgarépapirospaprikafehérbormagyaros

Hozzávalók:

    • 100 gParmalat főzőtejszín
    • 250 g túró
    • fél fej hagyma lereszelve
    • kis csokor snidling
    • kevés petrezselyem, és zeller zöld
    • fél piros kaliforniai paprika
    • 2 db főtt sárgarépa
    • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
    • kevés só, és bors
    • fél dl. száraz fehérbor.
    • 1 evőkanál extra szűz olíva olaj
    • 2-3 dkg reszelt parmezán
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A levesben megfőtt, kimaradt sárgarépát hasznosítottam újra úgy, hogy villával szétnyomtam, összekevertem túróval, a Parmalat főzőtejszínnel és a reszelt parmezánnal.
2.
Megsóztam, borsoztam, paprikáztam, belekerült a reszelt hagyma, a reszelt piros, kaliforniai paprika, kevés petrezselyem, zellerlevél, snidling, olíva olaj, majd hozzáöntöttem a bort is.
3.
Ismét jól elkevertem, és hűtőben egy órát pihentettem.
4.
Pirítós, vagy barna, esetleg fehér kenyérre kenve, igen finom reggeli, vacsora.