Köményes pecsenye, spárgás gombamártással

Feltöltő: veruss74
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Köményes pecsenye, spárgás gombamártással
pecsenyeTejszínsertéshúsgombaspárga

Hozzávalók:

    • 250 gParmalat főzőtejszín
    • 80 dkg sertés dagadó, vagy karaj
    • 40 dkg gomba
    • 6-8 szál fehér spárga
    • 5 dkg bacon
    • 1 csomag újhagyma
    • 1 csomag friss petrezselyem zöld
    • 1 teáskanál őrölt kömény
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3 evőkanál kacsazsír
    • ízlés szerint só, bors
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A húst előzőleg jól bedörzsöljük sóval, borssal, köménnyel és a fokhagymával, amit lereszelünk.
2.
Miután egy ideig hagytuk, hogy a fűszerek beljebb hatoljanak a hús mélyebb rétegeibe, beletesszük egy tepsibe, kevés vizet öntünk alá, lefedjük fóliával, és pároljuk-sütjük, míg meg nem puhul a hús, majd miután megpuhult, levesszük róla a fóliát, és pirosra sütjük.
3.
A mártáshoz a gombát alaposan megmossuk, vékonyan felszeleteljük. A spárgát vékonyan meghámozzuk, a fás részét letörjük, és 2 centis darabokra vágjuk.
4.
A bacont két ujjnyi csíkokra vágjuk, és serpenyőben megpirítjuk, erre rátesszük az újhagymát felkarikázva, majd kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk. Mikor a gomba levet ereszt, hozzáadjuk a spárgát is, és együtt pároljuk tovább.
5.
Pár perc alatt el is készül, ekkor hozzáadjuk a főzőtejszínt, és besűrítjük vele.
6.
Végül beletesszük az aprított petrezselymet.
7.
A húst, miután megsült, pár percig pihentetjük, majd felszeletelve rizzsel, és a spárgás gombamártással tálaljuk. Nagyon finom étel, a spárga pedig, igazán különlegessé teszi.