Kolozsvári vargabéles
Feltöltő: Gasztropajti
41-60 perc
9-10 személyre
gyakorló szakácsoknak

Hozzávalók:
- 200 gParmalat habtejszín
- 250 g hosszúmetélt
- 2 db tojás
- 100 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 marék mazsola beáztatva
- 250 g túró
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 kevés vaj a tál kikenéséhez
- 1 csipet só
- 1 csomag rétestészta
Elkészítés menete:
1.
A tésztát lobogó vízben megfőzzük, leszűrjük
2.
A túróhoz hozzáadjuk a tojások sárgáját, a Parmalat habtejszínt, a cukrot, és vaníliás cukrot. Összetörjük villával, majd belekerül a mazsola, a reszelt citromhéj, és a kemény habbá vert tojásfehérje is.
3.
A lecsöpögtetett tésztával összekeverjük a túrós masszát.
4.
A sütőtálat megkenjük vajjal, majd a rétestészta felét az aljára tesszük. Erre tesszük a túrós, tésztás keveréket, majd újabb rétestészta lappal fedjük be.
5.
Piros, ropogósra sütjük, előmelegített sütőben.