Kolozsvári vargabéles

Feltöltő: Gasztropajti
41-60 perc
9-10 személyre
gyakorló szakácsoknak
Kolozsvári vargabéles

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat habtejszín
    • 250 g hosszúmetélt
    • 2 db tojás
    • 100 g kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 marék mazsola beáztatva
    • 250 g túró
    • 1 db citrom reszelt héja
    • 1 kevés vaj a tál kikenéséhez
    • 1 csipet
    • 1 csomag rétestészta
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tésztát lobogó vízben megfőzzük, leszűrjük
2.
A túróhoz hozzáadjuk a tojások sárgáját, a Parmalat habtejszínt, a cukrot, és vaníliás cukrot. Összetörjük villával, majd belekerül a mazsola, a reszelt citromhéj, és a kemény habbá vert tojásfehérje is.
3.
A lecsöpögtetett tésztával összekeverjük a túrós masszát.
4.
A sütőtálat megkenjük vajjal, majd a rétestészta felét az aljára tesszük. Erre tesszük a túrós, tésztás keveréket, majd újabb rétestészta lappal fedjük be.
5.
Piros, ropogósra sütjük, előmelegített sütőben.