Kolbászos-paradicsomos tésztasaláta.

Feltöltő: Gizi
21-40 perc
1-2 személyre
kezdő szakácsoknak
Kolbászos-paradicsomos tésztasaláta.
tészta ReceptektésztaKolbászos tészta recept elkészítés és hozzávalókGyors kolbászos tésztaKolbászos-tejszínes tésztaParadicsomos-kolbászos tészta Receptektejszínes salátasaláta recept képpeltejszínes öntettelkolbászos tésztasalátaParadicsomos tésztasalátaparadicsomos-kolbászos tésztatésztasalátaTészták

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 2 pár debreceni
    • 30 dkg tészta
    • 10 dkg parmezán sajt
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 1 darab chilipaprika
    • 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
    • 2 teáskanál dijoni mustár (magos)
    • 1 m.k
    • 1 MK kakukkfű ( ízlés szerint)
    • 1 csipet szerecsendió
    • 1 evőkanál/izlés szerint bazsalikom, finomra aprítva
    • 20 dkg paradicsom felszeletelve
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A kolbászt karikázzuk fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra, a sajtot reszeljük le, a paradicsomot pedig ízlés szerint szeleteljük fel.
2.
Egy serpenyőbe (v. wok-ba) pirítsuk meg a kolbászkarikákat, majd adjuk hozzá a köménymagot, a vékonyan felszeletel chilit, és az apróra vágott fokhagymát. Keverjük alaposan össze, és pirítsuk együtt még pár percig.
3.
Ezután ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, majd adjuk hozzá a mustárt és a főzőtejszínt. Keverjük össze, és addig főzzük hogy kissé besűrűsödjön a szaft. Ekkor adjuk hozzá a reszelt sajtot, és a frissen szedett, apróra vágott bazsalikomot. Pár perc alatt forraljuk össze, majd adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomot. Keverjük óvatosan össze, majd 1-2 perc után zárjuk el a gázt, és fedjük le a serpenyő tetejét, hogy a paradicsom kellően megpuhuljon, de ne essen szét.
4.
Közben enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük le. Ezután öntsük hozzá a kolbászos-tejszínes-paradicsomos szószhoz, és óvatosan forgassuk össze.
5.
Az elkészült tésztasalátát melegen tálaljuk. Tálaláskor a tányérokba szedett tésztát ízlés szerint még reszelt sajttal is megszórhatjuk.