Kókuszos trüffelgolyók

Feltöltő: sonsy
21-40 perc
7-8 személyre
kezdő szakácsoknak
Kókuszos trüffelgolyók
tejszínes desszertnarancskókuszreszelékcsokoládéhabtejszíntüffel golyókkókuszos tejszínes desszertalkalomra

Hozzávalók:

    • 100 gParmalat habtejszín
    • 30 dkg fehér csokoládé
    • 10 dkg kókusz vaj
    • 2 db narancs lereszelt héja
    • 6-8 dkg kókuszreszelék
Bevásárlólista nyomtatása
A trüffel német szó jelentése szarvasgomba. A kicsi, rücskös édesség alakja hasonlít a drága étekre, valamint régen a szarvasgombát konyakban/ portóiban tartósították, s miután a gombát kivették, a megmaradt alkohollal desszertcsokoládékat töltöttek.

Elkészítés menete:

1.
A fehér csokoládét kis kockákra tördeljük és vízgőz felett megolvasztjuk.
2.
Közben a kókuszvajat kikeverjük a habtejszínnel és belereszeljük a narancsok héját. Hozzáadjuk a felolvad csokit. Belekeverjünk 2-3 ek kókuszreszeléket is. Jól elkeverjük. Fóliával kibélelt kisebb tepsibe simítjuk. 1-2 órán át hűtőben pihentetjük.
3.
Kiskanállal kb. egyforma méretű darabokat szaggatunk belőle és golyókká formájuk. Kókuszreszelékben megforgatjuk.