Kókuszos-narancsos jégkrém

Feltöltő: Enikő
2+ óra
12 darabhoz
kezdő szakácsoknak
Kókuszos-narancsos jégkrém
Fagylaltjégkrémfrissen préselt narancsnarancsvaníliarúdkókusztejvaníliapálcikás jégkrémházi fagylaltmézParmalat habtejszín

Hozzávalók:

    • 1,5 dl kókusztej
    • 1,5 dl Parmalat habtejszín
    • 2 ek vaníliás görög joghurt
    • 4 ek méz
    • 1 vaníiliarúd
    • 1 tk vanília kivonat
    • 1,5 dl frissen csavart narancslé
Bevásárlólista nyomtatása
A fagylaltot valószínűleg először a kínaiak ismerték, mintegy ötezer évvel ezelőtt már hóból, tejből és gyümölcsökből kevert jeges édességet fogyasztottak a tehetősebbek.

Elkészítés menete:

1.
Keverjük össze egy tálban a kókusztejet, Parmalat habtejszínt, joghurtot, egy kikapart vaníliarúd magjait, vanília kivonatot és 2 evőkanál mézet
2.
Egy másik tálba öntsük a frissen facsart narancslevet és 2 kanál mézzel keverjük össze
3.
A szilikon jégkrém forma negyedéig öntsük a kókuszos keveréket, majd tegyük a hűtőszekrénybe
4.
45 perc elteltével vegyük elő a formákat és szúrjunk mindegyikbe pálcikát és töltsük fel a forma feléig a mézes narancslével.
5.
45 perce újra visszatesszük a mélyhűtőbe. Ismételjük meg ezt még kétszer, hogy a jégkrém réteges legyen!
6.
Amikor minden réteg elkészült, hagyjuk a mélyhűtőben legalább 4 órát fagyni.